Ledbruten och något skamsen idag.

Jag är alldeles ledbruten i kroppen. Inte har jag tränat. Bara varit på jobbet och gått och gått och gått. Igår och idag.
Idag har jag gjort något jag inte tidigare gjort under mina trettio år som lärare: låst in ett barn i klassrummet! Jag misstänkte det när jag var ute på rastvakt och spanade efter eleven och efter tredje varvet, när jag insåg att jag letat överallt ute, tänkte jag att klassrummet var det enda möjliga stället kvar att leta på. Duktig elev, hade helt lugnt satt sig ner och läst en bok då. Jag blev förlåten av eleven och det var tur det. Skamsen känner jag mig ändå. Jag ska aldrig göra så igen, jag lovar!
Ikväll ska jag förbereda morgondagen. Vi ska på utflykt och jag har ansvar för lite gammeldags lekar. Gå med ägg på sked. Hoppa säck. Sista paret ut. Och lite till som jag inte har kommit på än. Jag ska sy lite tygsäckar och koka ägg. Så roligt som att ha råa ägg på skedarna blir det inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.