Bra och uselt:

Jag har äntligen fått hem en ny bok att läsa. En dansk bok. Peter Hà¸eg. Den stille pige.
Å, vad det ska bli kul att börja läsa den. Hoppas den är bra.
Bra också att vi hade ordnat ett byggmöte på skolan. Ordnar ingen annan det, så gör vi det själva! Och bra att ritningen vår beställare hade, visade våra förslag som vi bestämt. Uselt att ingen verkar ha tittat på den, när den gamla, använda baracken kom, senast uppställd i Södertälje. Nu handlar det om att få den ombyggd, så att vi kan stå ut under året som kommer.
På måndag ska jag ner på husföreningens kontor och klaga. Helt och hållet åt fanders med den marodör till trädgårdsansvarige som husföreningen har. Han har rivit upp all myskmadra runt trädet utanför min dörr. Myskmadran, min käraste växt här, som jag har pysslat om och fått etablerad där. Va! ”Trodde du att det var ogräs? Lär dig se skillnad på ogräs och en marktäckare!!!” ska jag säga. Och jo, till den som undrar, jag hade fått lov att plantera i rabatterna här.
Kanske har jag kylt av min ilska tills dess. Kanske. Eller så är jag arg och besviken fortfarande. Ska inte låtsas vara något jag inte är, i alla fall.
Myskmadra har vita små blommor. Torkad myskmadra doftar som hö. Gott! Bakom syns en annan marktäckare med gula blommor.

Var rädd om mig! Mitt namn är myskmadra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.