Fjärde advent.

Idag har jag sjungit på två julkonserter. Nu är jag trött. Avkoppling för en är arbete för en annan. Det var mest spännande att sjunga Det är en ros utsprungen i ett magiskt långsamt tempo. Meditativt och finstämt. Och så Händels Hallelujakören, mäktigt. Och ingen orgel, inget piano, men en stråkorkester som kompade. Mycket annorlunda än vi brukar.

beskrivning

Jag vet inte vad det är, men många saker fyller just nu. Det är jag inte riktigt van med. Känner mig vilse i pannkakan. Har för mycket att göra innan jag reser norrut. Det får gå.

Dessutom håller jag på med hemsidor, att lära mig mer om hur de fungerar och vad jag kan göra. Färger, knapptext, ordningar, möjligheter. Allt. Ganska kul.

Imorgon jobbar jag, trots att det är jullov. Helknasigt. Har ingen semester kvar att ta ut. Längtar efter en tjänst med ferietjänstgöring igen, där jag inte behöver fundera på mina arbetstider, bara jobba på och ha mina lov som jag är van vid. Nå, jag är också glad att ha ett jobb där jag trivs.

Pepparkakor och julkänsla. Julmusik och vinterpromenader. Julmat och julbak. Gran, glitter och ljus. Allt vill jag ha! Och får jag inte det nu, så får jag se till att ha det i mitt norrländska hem, ledig och fri att tänka mina egna tankar och gå i mina egna spår. Fyra julklappar har jag att ta med. Vi har nu slutat att handla julklappar till varandra i familjen. Hur svårt har jag att hålla det? Ganska svårt. Och julkorten ligger kvar i lådan. Kanske jag kunde skriva dem nu och skicka ut dem i god tid till nästa jul?
Jag vet inte jag. I år har jag inte känt mig i takt med tiden. Men å andra sidan… brukar jag vara det överhuvudtaget? Tror inte det…

För övrigt: Peta loss vekhållaren i värmeljusen, den är gjord av järn och fångas upp av den stora magneten i metallåtervinningen. För en hållbar framtid. Återvinn så mycket som det bara går. Viktiga saker! Jordens resurser är ändliga, precis som livet själv.

beskrivning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.