Tredje advent.

Jag har en lugn och rofylld morgon. Bakar klart med lussebullarna. Det är som en stilla meditation att baka ibland. Som det skulle vara alltid, tänker jag.
Kanske dags för en promenad innan jag bakar färdigt mina pepparkakor. Halva degen är kvar i kylskåpet. Receptet är från min svärmor Elsie, hon bakade fenomenalt tunna, hårda, krispiga pepparkakor, på ett utmärkt recept. Jag har bara gjort det några gånger, är fortfarande en pepparkaksnovis. Men de duger fint. Och jag kan minnas henne, en dag som den här.
Det är jultiden också till för, att minnas de som varit här en gång. Vi trampar på i fotspåren av traditioner från andras tid på jorden. Dessutom gör vi nya traditioner, som andra efter mig och oss kanske bär vidare till framtiden. Att vara i julen är viktigt för mig. Helst tillsammans med mina närmaste, annars själv i mitt norrländska hem. Dit åker jag i år.
Här är småfolket i min adventsljusstake. De firar också tredje advent, på sitt speciella sätt.
God tredje advent alla!

beskrivning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.