Fredag i timmerkojan.

Det är fredag, inte den trettonde, men den tolfte. Dagen före Lucia. Och inga lussebullar har jag till i morgon bitti. Inga nybakade pepparkakor. Det får gå. Jag ska ju inte lussa för någon.
I morgon är den stora bakdagen. Allt är handlat till baket. Jag är ledig. Det kommer storma ute. Men inne kommer lugnet råda. Jag får en liten medhjälperska till pepparkaksbaket. Det blir kul! Pepparkaksdegen ligger och mognar just nu. I morgon sjunger vi ”En sockerbagare” i mitt kök!

Idag då? Idag chillar jag i soffan. Äter gott med ekologiskt tema, som så oftast hemma hos mig, ekologisk dricka, ekologiska Finn Chrisp, ekologiskt smör, ekologisk fransk getost. Mums! Och ja, julgröten till lunchen var också ekologisk.
Det ekologiska temat känns helt rätt. Jag vill ha giftfri mat. Det smakar allra bäst, när jag vet att min mat är gjord med så rena råvaror som möjligt. Jorden är den enda vi har och vi som lever här har, som tur är, fortfarande möjligheter att förändra det spår av överförbrukning, övergödning och giftspidning vi är inne på. Inte vet jag om jag lever längre om jag äter ekologiskt. Men Jorden mår bättre. Och framtiden, barnen, behöver giftfri mat. De har rätt till det.
I fler och fler skolor, går skolmaten över till ekologiska alternativ. Haha… alternativ förresten, vi har inga alternativ egentligen om vi vill klara av miljöförstöringen och vända utvecklingen till en Hållbar Framtid!
Jag gör så gott jag kan med det. Gör du?

beskrivning

Här är en ganska ekologisk födelsedagstårta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.