Bygger en holk!

Istället för att måla i solen, så börjar jag bygga en fågelholk, nu när jag har snedsågat spillvirke. En holk finns här, som Sara byggde våren 2001. Där brukar flugsnappare bo. Den går inte att tömma. Och det är väl fel årstid att göra det nu med. Jag använder Saras holk som mall. Min holk har en platta under som går att skruva loss. Det är bara tak och hål kvar att fixa. Jag hittar bara inte borren som gör lagom stort ingångshål.
Och så har jag övat mig att använda cirkelsåg och skruvdragare. Nu är det jag som är boss över verktygen. Nå, städboss bland verktygen har jag alltid varit, men inte användarbas. Då är det bra att veta vad och hur jag ska göra med dem. Inte vara rädd och avstå att använda dem. Köpa det som jag kan behöva. En mindre rund borr, vad det nu kan heta.
Nä, nu får jag ta och gå och måla yttervägg. Holken får vänta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.