Jag – en målare!

Går omkring ledbruten och bara låter. Har ont nästan överallt. Jag kan låta precis hur jag vill här. Ingen lyssnar. Skulle inte orka prata heller. Jag har undrat över en viss lukt i hallen när jag kommer ner från sovrummet. Idag fattar jag att det är mina arbetskläder som stinker. Jag har inte tvättat dem på en hel månad. Sånt ska kanske inte berättas. Nu är det gjort. De ligger i tvättmaskinen nu.
Jag har målat hela nederdelen av huset. Det tog fem timmar utan större pauser. Jag är helt slut. Penseln är inte bra, den är för stor och tung för mig. Ska köpa en mindre sen. Dessutom är det tungt att böja mig ner för att hämta färg hela tiden. Behöver något att ställa färgen på helst, fast brädorna gungar. Tänk om färgen skulle falla ner…
Så är det pilligt jobb runt fönster och i alla ändar av brädorna, dit den stora penseln inte når.
Det tar en stund att bli vän med målarfärgen. Alla olika färger kräver sin teknik. Impregneringen, grundfärgen, alkydoljan, lackfärgen, linoljegrunden och linoljan. Olika tekniker, olika penslar. Mycket att hålla isär. Jag har läst Folksams test om färger. Min väggfärg höll sig rätt bra i testet. Tur det!

2 svar på ”Jag – en målare!

  1. Jag måste säga att du är otroligt duktig och målmedveten, fniss.
    Förstår precis din känsla av att vara ledbruten, inte lätt att orka hålla penseln och dessutom böja, sträcka och röra kroppen.
    Vi kommer snart upp, då ska jag beundra ditt verk.
    Kram och väl kämpat.

  2. Ja jag fattar inte att jag orkar… Jag ser fram mot att få besök! På fredag hoppas jag vara klar i stort sett. Allt tar bara längre tid än jag tror. Jag behöver ta lite paus! Och gott sällskap! Kom snart! Det ska bli jättekul att visa dig mitt konstiga, roliga, älskade hus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.