Vägen till jobbet.

Jag har en fin väg till jobbet. Den går genom ett av Södertörns grönområden, Hanveden. Där syns hästar med föl, kor med kalvar, tackor med lamm. Mycket skog, fält och färger finns att titta på i de olika årstiderna. En av mina arbetskamrater såg en älg från bussen en morgon. Jag som kör bil, får hålla ögonen på vägen mest.
Ofta möter jag långtradare från Danmark på den vägen. Jag blir alltid lika glad att se Danmark skrivet på bilarna och ibland ser jag en dansk flagga med. Där finns en dansk, tänker jag då. Nära och ändå i en helt annan värld. Jag blir påmind om den andra världen då, den utanför jobbet. Jobbet är liksom inte allt plötsligt. Och ändå är det viktigt, en trygg, fast punkt i mitt liv.
Hoppas det blir bra till hösten med jobbet på det nya stället. Jag behöver ha det bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.