Ed McBain!

Igår spelade jag in en amerikansk deckare på kanal 9. Det är ”Is” av Ed McBain.
Jag har alla hans böcker, i alla fall de flesta, om det 87:e polisdistriktet. Antagligen inte de sista. En del har jag på svenska, en del på engelska. Jag läste dem på engelska för att hålla upp mina engelskakunskaper på ett enkelt sätt. Så gör jag nu med, fast med Harry Potter-böckerna. Och så slipper jag vänta tills böckerna är översatta.
Nåväl, om Ed McBain och filmen, vad konstigt det är att se andras bilder av hur personerna ser ut, Carella med sina ”slanting eyes”, precis som mina tänker jag, Meyer, Kling, Byrnes, Andy Parker och andra. Miljöerna i filmen känns än så länge lika torftiga som de är beskrivna i böckerna. Jag har bara sett början av filmen än, för jag har svårt att koncentrera mig. Orkar inte sitta stilla framför tvn. Men det är roligt att se att det finns en film om 87:e. Och ser jag den inte nu, så tar jag med den upp till Norrland istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.