Nionde dagen.

Dagarna går i sin stilla lunk…nej, förresten det gör de inte. Jag har besök av min son och äldsta lilla barnbarn. Det är bara att gå upp vid sju. Äta frukost. Hitta på något att göra. Idag bakade vi bullar och diskade. Sedan planterade vi om en gräslöksplanta. Gott med gräslök! Vi har suttit i hammocken och ätit bulle och ätit saft. Och sen gjort pannkakssmet tillsammans. ”Gå farmor” säger Tuva. ”Nej” säger jag, ”jag måste vakta.” När hon blir fyra kanske hon kan få stå och vispa smeten själv… ungefär då.
Det är ganska kallt ute. Det blåser. Soligt. Efter middagssömnen åker vi till havet och tar med fika. Det blir lagom så.
Och så har barnbarnet börjat sjunga för sig själv, i bilen och i hammocken. Jag njutningslyssnar. Och så trallar jag. ”Farmor lallar”, får jag höra. Mysigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.