Trettonde dagen.

Jag tror jag tror på det… Men vågar jag tjoa högt? Har myrorna flyttat ut från huset?
Anticimexsprutningar, byte av ruttet trä, cement- och silikonspärrar har kanske till slut gjort susen, efter flera års trägen kamp! Och kylskåpet var helt avstängt i vintras. Ibland bygger myrorna bo under golvet, under kylskåpet och drar nytta av värmen som kylskåpet alstrar.
Jag har inte sett en enda myra på och i huset på elva dagar…. De små verkar i alla fall vara borta. Jag tittar sydsidans källarvägg vid källarfönstren och ser… inga myror.
Och de stora luriga då? Hästmyrorna. Jag hoppas de är borta med! Ingen har i alla fall i år gått över vardagsrumsgolvet, som jag sett. Jag rev bort den ruttna verandasidan förra året, som antagligen var deras ”ingång”. Hantverkaren bytte lite fasad och en rutten offerbräda. Men har de flyttat? Eller bidar de sin tid? Jag får hålla ögonen öppna ett tag till. De går en och en, inte i flock och på natten helst. Jag väntar ett tag till innan jag vågar ropa hurra högt. Jag gör det viskande nu: Hurra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.