Lov!

Jag bara måste säga det. Nu!
– Jag har sportlov om några timmar!
Det känns så himla bra att få vara ledig så här mitt i vintern och slippa tänka på att ställa klockan, slippa planera och ha massor av saker i huvudet, att bara vara ett tag.
Förr sa folk retsamt att det fanns tre skäl att bli lärare: juni, juli och augusti! De dagarna är över. Sommarlovet blir kortare och kortare. Återhämtningen och vilan mellan ena året till nästa finns inte på samma sätt nu. Läraryrket sliter mer och mer. Organisationen i skolan tar också mer trist tid att hålla på med.
Nu tar jag och jobbar mina timmar idag, ska skriva mest och göra klart till utvecklingssamtal. I mitt nya jobb har jag utrymme till att vara med i alla samtal. Fantastiskt bra! Jag tycker om mitt jobb! Och mina lov! Och jag kan kanske orka sporta med, om jag vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.