Böcker om zen.

Nu börjar zen-böckerna jag beställt, ramla in. Några har jag sen tidigare. De känns som en skattkista jag har framför mig. Jag bläddrar i dem och läser lite här och lite där. Jag har ingen riktig ro att sitta med en bok i taget och gå in i orden och känna efter. Zen i mig är inte där. Än.
Jo förresten, lite drar jag på munnen emellanåt. Och ibland funderar jag på undertexten i en dikt och förstår ingenting. Jag tror jag kommer göra det sen. I lugn och ro. Ta in och smaka. Vill jag ha det här? Passar det min livsstil? Hur kan jag göra det till mitt i så fall? Nå, jag ser fram emot att lära känna zen mera. En meditationspall har jag redan från en tidigare sväng in i zazen.

beskrivning

Thich Nhat Hanh: Uppmärksamhetens under
Ryokan: The Zen Fool
Ryokan: Between the Floating Mist
Ryokan: One Robe, One Bowl
Kaj Falkman: Vårregnets berättelse
Tim Pallis: ZEN træning og tradition
Casper Verner-Carlsson och Lennart Nyberg:
Sparvens triumf – Klassisk och modern zen-poesi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.