Beroenden.

Jag blir så lätt fast i vanor. Eller ska jag kanske säga dåliga vanor och vara mer uppmärksam på skillnaden mellan bra och dåligt.

Jag är trött på facebook. Några gånger är det riktigt kul att vara där. Andra gånger triggar det känslor i mig som jag inte är klar med. Att bara sluta logga in där, kan säkert vara bra för mig. Ta mig en vit vecka eller månad och se vad som händer.

Jag tittar mer sällan på tv med. Förut spelade jag in program jag ville se, numera rör jag knappt vid inspelaren, det kan ha att göra med att jag inte hittar kanalerna på videon. Så enkelt kan det vara. Med en axelryckning struntar jag i det med.

Att sluta tänka på den jag var kär i, går rätt så bra. Ungefär som när jag slutade röka för en massa år sedan. Ibland kommer en vind av saknad och längtan över mig, men rätt snart blåser minnena och tankarna på honom bort igen.

Vad vill jag istället fylla mitt liv med, när inte facebook, tv, gin, choklad och gammal kärlek fyller?
Just nu är jag rätt så tom. Här och nu är det enda som finns.
Jag får fundera på vad jag vill och ge mig tid att känna efter vad som känns bra just för mig.

beskrivning

5 svar på ”Beroenden.

 1. W. Shakespeare…’at và¦re eller ikke, sådan er det – om det er à¦dlest for et sind at tåle den tà¸jleslà¸se skà¦bnes hvasse skyts eller at gå và¦bnet med et hav af plager og ende dem med trods’

  Gunnar Ekelöf…’at lide er svà¦rt, at lide uden at elske er svà¦rt, at elske uden at lide er ikke muligt, at elske er svà¦rt!’

  Mig selv…’de fleste lever i en stille fortvivlelse’

  at leve i nuet er godt, men kan ikke stå alene, man er nà¸dt til at forholde sig til sig selv..

 2. Hej John!
  Jag förstår inte det du vill säga. Men det kanske andra gör… 😉 Poesi är en riktig god källa att ösa ur och så får det en mening till den som behöver. Tack.

 3. Hej D.
  forsà¸gte som ’medspiller’ at relatere til din erkendelse – bekendelse – den 16. januar om at và¦re den, man er og dine efterfà¸lgende notater af tomhed.
  Ville blot med mine ’tankebyggere’ prà¸ve at dokumentere, at det du oplever som tomhed er for mig en grundfà¸lelse af ’stille fortvivlelse’ som den erkendelse der får mig til at tà¦nke videre..

 4. Hej!
  Ja, då förstår jag kanske bättre hur du menade. Jag kände ju inte igen mig, det handlade mer om dig då…. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.