Läslust.

Nu är sängen fylld av böcker. Inför teoriexamen är det bäst att läsa och hela tiden går jag på avvägar, istället för att läsa om de viktigaste böckerna. Så blev det ett par dagar med Carl Rogers: Människor i grupp. Den boken har jag sedan många år tillbaka haft i bokhyllan och läst förut. Plötsligt ger den ny mening.
Så är tiden kommen till att läsa och kanske få en karta över existentialismen, denna grund i gestaltteorin. Precis nu ger boken Existensens psykologi av Bo Jacobsen också mening. Det är märkligt att upptäcka att det just nu är rätt tid att läsa just den boken. Och jag längtar till att ha en ostörd timme i sängen med den, innan jag släcker lyset för natten. Som en karamell att se fram emot.
Ska jag nämna en tredje bok som ligger här blir det nog Rollo May: Kärlek och vilja. Den är både stor och tjock. Jag har ägt den i många, många år oläst. Kommer jag hinna läsa den? Kommer jag ha lust och vilja? Det får jag se sen.

Sen har jag massor av annat att läsa. Hela februari är min lugna månad, som gjord för att läsa på varje ledig stund. Å, så skönt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.