Gula blommor

Sista avsnittet av Krönikan gick igår. Jag har sett det avsnittet flera gånger på danska internettvhemsidan och nu kunde jag läsa på textningen vad de sa med. Danska är inget lätt språk. Nej. Men det är roligt att kunna och jag lär mig mer och mer. Jag lyssnar på ett danskt radioprogram som heter Danmark kort, där de berättar femminutershistorier om danskar och dess historia ur någon kul vinkel. Det kan handla om brist på kylskåp, om någon inbrottstjuv, om stickning, om båtterminaler i Köpenhamn och kungar och pigor, och deras oäkta barn, ja om precis allt. Jag prenumererar på den som podcaster och ger mig god dansklyssningsträning. Här är en bild på en marktäckare som jag kallar Gulebaer som blommar nu i trädgården. Inte vet jag om det finns något annat namn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.