Ensam hemma!

Det är rätt så tyst med bara tv och radio som låter. Ibland är båda på samtidigt. Jag gör lite annorlunda saker än att jobba på huset. Jag har tvättat bilen, min fina bil som idag passande nog fick heta bilTWäTt.
Jag har mest ägnat mig åt trädgårdsarbete, har planterat lite från min riktiga trädgård, hoppas att inga sniglar kom med i flytten bara. Jag tog med mig krollilja, gullgröna, myskmadra och jordgubbar. Hemma är jordgubbarna nästan borta i allt ogräs i kring. Här planterade jag dem i en grop med ogräsmatta emellan. Jag rensade i några rabatter och funderar på om jag ska gräva ut en ny plats för rabatten. Jag blev påmind om ett kinesiskt ordspråk igår när jag lyssnade på Sommar: ”Om du vill vara lycklig hela livet, skaffa en trädgård.” Jag har två trädgårdar. Två hem. Hur kommer det sig att jag då inte är dubbelt så lycklig? Hm… Duger jag som jag är? Måste jag vara omtyckt av alla? Hur kommer det sig att en del relationer kan vara så svåra? Vem är jag just nu? Vad vill jag och hur vet jag att det är just det jag vill? Se där! Nu kom mina vanligaste frågor till mig själv tillbaka. Självförtroendet har fått sig en törn igen. Och apropå törnen:
Rosen är nog en filtros eller äppelros – se tidigare avsnitt i min dagboksföljetång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.