Mardrömsresa!

Det var en riktig mardrömsresa i går kväll, att åka hem från Norrland. Snöoväder, halka och trafikolyckor. Jag ville hem till tv och trygghet och körde på utan paus i sju timmar. Vid ett ställe fick alla köra runt i skogen fem mil pga röjning efter en olycka. Som tur var hade jag saker att tugga på, både mentalt och på riktigt. Jag hade också musik att lyssna på, Anne Linnet, Lisa Nilsson och Händel. Mina tv-program skulle jag missa insåg jag framåt Gävle och både Astrid och mamma lovade att spela in åt mig. Mobiltelefon är bra att ha. Video likaså. Vid Månkarbo slutade det snöa och sen gick det rätt bra att köra. Av olyckan vid Märsta syntes bara en krockad bil kvar.
Väl hemma väntade gin och en mejlvän. Skönt att bli lite ”ompysslad” fast jag är ensam och jag kunde skratta för första gången på flera dagar. Skönt!
I natt har jag drömt: Jag och en man bakom mig sitter på en flotte och väntar på en slussöppning. Flotten kantrar efter en stund, jag tar mig upp och känner att iskalla bad ändå är sköna. Och sen åker jag tåg med Greta Garbo och en drottning, i första klass-kupé. En husa står bakom och putsar på något. Jag är nog drottningen när jag tänker efter, för jag ser inte mig själv i drömmen. Greta är ännu inte berömd och hon vill hålla drottningen sällskap i den annars tomma kupén. Greta är osäker. Drottningen likaså. Men även drottningar kan behöva sällskap inser båda…
Verkliga mardrömmar och drömda… vilka är värst? Jag vet!

2 svar på ”Mardrömsresa!

  1. Ja men du tar ju i! Om man ska vara både en blivande Greta G och en drottning måste man vara lite osäker också. Det måste få plats både storhet och osäkerhet i samma person, hävdar jag.

    Min värsta mardröm från veckan var när jag låg i min säng och djävulen höll mej hårt om ryggen och trevade sina äckliga långa vita fingrar in mot min kropp och röt att han skulle döda mej! Och jag skrek med metallisk röst som ekade och inte hördes utåt nästan att han skulle låta bli mej. Men han gjorde ju det till slut. Han var som Gollum.

  2. Ja det kan nog vara så med storhet och osäkerhet, det tror jag med. Men usch vilken mardröm du hade! Vet du vad den vill säga dig?
    I vanliga drömmar kan man finna paradoxer, inte i mardrömmar, har jag läst någonstans. Mina drömmar räknar jag inte till mardrömmar, utan de var mer bearbetande drömmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.