Små steg.

Jag ligger här i förmiddagen och har det bra i min bäddsoffa. Jag kan känna ett lugn breda ut sig i mig. Mitt lugn. Så känns det idag. Och jag kan våga lite mer på att det är mitt eget lugn. Inte någon annan eller något annat som ger mig lugn. Annars kan musiken eller själva rummet i sig ge lugn, eller en annan människa.
Jag läser en gestaltbok ”Risking being alive”, och den är enkel att läsa fast den är på engelska och den har roliga bilder att se på och jag gör övningar från boken allteftersom jag vill. En rogivande övning är att blunda och lyssna efter ljud, bara lägga märke till dem och växla mellan olika ljud, utan att behöva veta vad det är för ljud.
En annan rogivande övning är att känna kroppen, växla mellan att fokusera på ex käken, baken, ryggen, örat, osv. Bara vara just där och nu.
Ibland upptäcker jag att jag andas. Så andas jag mera ett tag. En övning i awareness (ungefär ”medvetenhet”) är att märka när jag lämnar min medvetenhet om vad jag gör och stänger av eller börjar tänka eller fantiserar. Då får tanken vandra tillbaka till den punkt när jag märkte att jag ändrade mig och fundera på vad som kan ha skett. Jag övar mig. Och tar små steg. Långsamt. Eftertänksamt. Lugnt!
Och sen lyssnar jag och dansar till Joni Mitchells Taiming the Tiger….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.