Advent…

Så är ankomstens och väntans tid inne. Jag har alltid tyckt om denna adventstid. Så också i år. Jag har mycket att se fram emot. Jag har nu kommit så långt med lägenheten, så att det faktiskt går att pynta lite. Det handlar om att ta bort röran och ställa dit saker som ger lugn och ro för syn och sinne. En vacker adventsljusstake i vardagsrummet t ex. ihop med stjärnan och min hängande spiralljusstake. Sånt njuter jag av.
Jag ska åka på andra kursveckan snart. Det är något jag ser fram mot med spänning, inte bara lugn. Vad kommer hända då? Vad som helst kan hända i en utvecklingsprocess. Jag är inte där för att glaslira. Det är ett nytt ord jag lärt mig. Så har jag börjat planera min frihetsresa till Danmark. Fast… är människan någonsin fri? I alla fall är jag fri från jobb och krav. Jag ska hämta porslin till min samling. Jag ska till Skagen. Och troligen till Köpenhamn i ett ärende.
I lägenheten kommer luckorna bli sprutlackerade i veckan som kommer. Elen i kök och badrum kommer ordnas nästa lördag. Golvet i ett sovrum byts veckan efter. Sen kan jag börja packa upp mina böcker och slänga och sortera papper mer systematiskt. Jag kommer börja jobba med hallen nu, målning och förberedelser för tapetseringen.
Det är en annorlunda adventstid för mig. Det kommer an på mig vad det blir för tid fram till jul.
advent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.