Inte bara ett enkelt däckbyte!

Igår var jag på en däckfirma och bytte till vinterdäck på min bil. Bilen är inte särskilt gammal. Killarna där blev helt förskräckta och jag med, ena däcket satt riktigt löst! Och allteftersom de skruvade av bultarna visade det sig att gängorna var trasiga och inte fick fäste på flera ställen. En bult var fel och för kort med.
Hur har det blivit så? Bilen har lättmetallfälgar på både sommar- och vinterdäck. På vinterdäcken är det en ring som ska sitta fast på själva upphängningen. Denna ring hade vi ingen aning om att den fanns förra vintern. Jag har kört långt med vingliga däck. Det har tärt på gängorna. Jag var visserligen på en däckfirma, som fick hjälpa mig i våras redan, för ratten vibrerade kraftigt, men de såg inte allt. Jag tackar min lyckliga stjärna att gängorna inte har gått av. Nu har jag nya bultar och restaurerade gängor på bilen.
Nu får uttrycket ”att vara ut gängorna” en verklig betydelse för mig. Se din bil och säg vem du är… är också talande. Att köra på i livet och vingla är inte bra i längden. Som du tar hand om din bil, tar du hand om dig. Eller så blir det tvärtom, bilen får bästa vården och du själv far illa.
Nu ska jag i alla fall rulla på säkert hoppas jag. Med betoning på rulla – jag blir rundare och rundare.

4 svar på ”Inte bara ett enkelt däckbyte!

  1. Se din bil och säg vem du är… *skrattar gott*.. det kanske är därför min man inte vill ha en raggarbil, men jag gillar stora bilar bara för att dom är omöjliga att fickparkera. Jag kör en liten bil med smutsig bakruta..undrar vad det säger om mig… Skickar en tidig adventshälsning till dig Dana /Linda

  2. Du verkar ha en riktigt god självkänsla. Grattis! Kanske behöver du bli putsad och ompysslad ibland bara, lite ryggmassage kanske? Varför du vill ha en bil som är omöjlig att fickparkera begriper inte jag alls. Hm! Tack för adventshälsningen!

  3. Tja!

    Vad fick du betala för att restaurera gängorna? Jag har nämligen råkat ut för en liknande grej…

  4. Det var ingen större kostnad vad jag minns, de gjorde det samtidigt med däckbytet, kanske en hundring extra eller två? Ska kolla det hemma sen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.