Att välja…

Jag ska välja material och färg till golvet i ena sovrummet där mina böcker, datorn och gästsängen ska stå. Det är inte så lätt. Golvet ska vara ljuddämpande med och passa till grå tapet och rödbrun list. Det lutar åt ett mörkbrunt trägolv som inte går att slipa om. Hoppas det finns i någon mahognynyans. Golvläggaren ska kolla upp det åt mig.
I köket har jag valt grå-blå färg på luckorna och alla listerna målar jag i en grå nyans. Väldigt fint ska det bli. Jag tycker om att ha olika färger omkring mig. Gärna färgstarkt med en dovare nyans, färger som skiftar i olika ljus från dagsljus till lampljus.
Steg för steg väljer jag hur min lägenhet ska se ut i färg och form. Så får jag tanken att mitt eget liv också är ett val av färg och form. Nå, inte bara ett, utan många val. Hela livet är byggt på olika val jag gör, former, vad jag ska fylla det med, vilka vägar jag ska gå. Hur jag mår olika dagar är som att ha en inre färgsättning. Ett kalejdoskåp av färger och mönster, som syns i olika sken i mitt inre ljus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.