Här och där…

Jag har många ställen att vara på just nu. Ena stunden är jag i huset som är sålt. Andra stunden är jag i min lägenhet. Och i tredje, just nu, är jag i fritidshuset i Ångermanland. Jag känner mig något sliten, fast det är sommar, semester och ett ibland kravlöst liv. Överallt finns det saker att göra. Vissa saker måste göras, utan diskussion. Andra saker kan jag vänta med till ”sen”. Gör det nu! eller strunta i det… Det är ett väldigt pendlande mellan dessa olika ställen som är som polariteter. Även i hjärtat åker jag liksom berg- och dalbana. Upp till ett slags glädje och ner i den djupaste sorg. Skratt och gråt. Mår bra ena stunden, har det skit i nästa. Saknar balans och ro. Som vågorna i havet, så är det bara att följa med.
Jag har nyligen läst dikter av poeten Rumi. Och nu är jag inne i Harry Potters värld. Det är också polariteter, mellan de gamla kärleksdikterna och den nyligen fantiserade trollkarlsvärlden. Båda böckerna handlar om att välja väg på sina sätt. Det är skönt att läsa. Att vara i andra världar än min egen. Här och där… Att finna min väg och balans, mitt eget bo och ro i hjärtat, det kommer säkert sen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.