Flytta!

Snart blir det andra tider här i huset. Astrid ska titta på en andrahandslägenhet idag onsdag. Jag tror att hon kommer flytta redan till helgen eller troligast nästa helg. Jag har aldrig haft något barn som flyttat förut, jag har bara varit ett barn som flyttat hemifrån.
Jag gifte mig som 17-åring och flyttade som skild 18-åring till eget boende. Det var en stor upplevelse, att leva sitt eget liv. Jag visste själv att jag skulle klara det – ändå undrar jag om Astrid kommer klara det. Självklart gör hon det, vet jag också i samma stund. Hon är mycket klokare än jag var i den åldern. Hon har levt ett mycket mer skyddat liv med, så jag tror att hon har en helt annan grundtrygghet än vad jag hade.
Vi ska gå ut till förrådet i morgon och leta efter husgeråd, som hon kan använda. Vi har tagit hem ett bord och stolar från Norrland – en omvänd flyttning. Bra för mig att få rensat i skåp och hyllor, bara hon vill ha av det som finns…
Sedan har vi bara en fågelunge kvar i nästet. Han flyttar så fort han får en fast inkomst.
Sedan blir det bara Leif och jag kvar i boet. Det blir verkligen annorlunda då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.