Beroende!

På väg hem från jobbet, denna fredagseftermiddag, tänkte jag på vad jag ville göra idag.
Bada. Se på tv, That ´70´s, och den nya serien som är före vad den nu heter? Dricka te. Äta lite god choklad och vad mer? Hm!
Sedan tänkte jag på att det är ungefär som om jag är beroende av att titta på en rolig amerikansk serie varje dag. En bra arbetsvecka har en bra serie på gång varje dag. Förut såg jag Nannie varje dag. Och Mash. Jag inser att jag är serieberoende helt klart. Det är viktigt att det är en komedi med. Jag vill le lite och glömma mig bort. Ja, just glömma, inte drömma, då vill man väl vara med själv. Jag kunde lika gärna ha tagit ett glas whiskey varje dag eller en drink. Men nej, jag dricker sällan.
Choklad då? Jo, den är också beroendeframkallande sägs det. Men ge mig trist, ljus choklad och jag kan avstå! God choklad ska det vara. Helst mörk med marsipan i. Anthon Berg… Mmmmm!
Och mitt badkar har ju verkligen fått mig till att njuta mer, att bada efter en lång arbetsdag är ju bara så skönt. Det kan jag tänka på när jag är på jobbet. ”Jobba klart nu Dana, så får du bada sedan…. ” Både en belöning och ett beroende där alltså.
Så är det då fel att vara beroende? Nej, måste jag svara – bara jag vet om det så gör det väl inget. Och jag får väl hålla koll på mig så att jag inte blir för allvarligt beroende. En tv-fri vecka? Nä! Utan choklad? Tja, kan väl gå. Duscha istället för att bada? Jo visst. Jag har inte badat sedan jag opererade mig i december. Nu ska jag bada! Nu, nu, nu! Sedan blir det tv-soffan med praliner i munnen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.