Ensam hemma!

Jag är ensam hemma. Ja, ja, jag är väl inte helt ensam hemma. Katten går omkring och jamar missnöjt. Han har fått mat, men ingen har pysslat om honom. Jag känner igen beteendet, jag blir väl också lite gnällig om jag inte får någon uppmärksamhet ibland. Men nu är jag inte gnällig. Jag njuter av tystnaden. Tystnad i rummet, men inte i huvudet. Där snurrar det av både det ena och andra.
Jag kom hem sent från jobbet. Vi hade en föreläsare där som talade om förändringsprocesser. Det var intressant. Vår skola ska ju läggas ner i de lägre årskurserna. Folk ska omplaceras, några stannar kvar, några flyttar med sina klasser till andra skolor. Jag ska till grannskolan men jag vet inte riktigt hur min tjänst kommer att se ut. På sätt och vis bryr jag mig inte. Jag tänker att det ordnar sig. Eller förtränger jag någon oro, månne?
Ska jag jobba kvar? Ska jag jobba heltid?Eller ska jag jobba deltid och läsa någon rolig kurs på universitetet till hösten? Eller vad? Jag får fundera vidare på det här. Än så länge är det bara januari.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.