I inspelningsstudion…

Idag står vi och spelar in ”Lyckans stjärna”. Jag har skrivit texten och Leif har gjort musiken till. Det passar bra att spela in nu, för det är ju söndag. En ledig dag. Jag har sjungit i kyrkan i morse bara.
Det behövs tid för att spela in. Först ska allt ställas in. Jag kontrollerar texten och nu skrev jag faktiskt klart den sista refrängen direkt före. Inspirationen kom bara helt rätt då. Sedan ska jag sjunga på prov och lyssna hur det låter. Jag hinner komma av mig mellan sången och lyssningarna. De blir många. Sedan, i bästa fall, kommer en inspelning som låter hyfsad och där jag andas på rätt ställe och gör paus där det låter bra. I dag spelade jag in gitarren direkt efter sången, jag var rätt så trött då.
Leif fixar till inspelningen, lägger på stråkar, eko eller vad han tycker. Därefter vill jag lyssna intensivt på låten. Jag ska hitta på en stämma till.
Vi behöver lära oss ett sätt att få bort de skarpa s-ljuden i sånginsatsen. Vi har inte upptäckt allt som finns i studion, kanske finns det inbyggt där, annars får vi investera i en de-esser, som kapar topparna.
Vad spännande, provcd:n är klar. Nu ska jag lyssna om och om igen.
sjunger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.