Examensdags!

Så är det examensdags. Jag har inte fattat något om illokutionära talhandlingar, konstativer, koherensetablerande implikaturer, agenters instrumentella handlingar och annat. Nej, det är inte viktigt för mig att känna till sånt. Jag tar inte in det heller. Men danska språket, att översätta och njuta av vackra meningar och ord är desto viktigare och att se bilderna som texten väcker framför mig. Min grupp har arbetat med en modernistisk text ”Biografi af en snegl” av Peter Seeberg. Trots att inte texten kändes angelägen, så har snigeln kommit krypande till oss alla, mer eller mindre, dessa tre sista dagarna. Vi har haft mycket roligt att prata om texten.

Jag har börjat packa. Allt ska in i bilen, helst det mesta och cykeln redan på fredagen. Annars kan jag inte sova i lugn och ro innan jag ska iväg på lördag morgon. Jag har bestämt första delen av min färdväg nu. Baktill på bilen har jag klistrat en dansk flagga med DANMARK skrivet under. Jag får väl i rättvisans namn klistra en svensk flagga där med sen, som pendang.

Jag lyssnar på cdn jag köpte i onsdags, ute i Århus jazzfestival. Å, så härlig saxofon och sköna melodier. Jag går upp i musiken om den är bra. Annars är jag likgiltig och uttråkad.

4 svar på ”Examensdags!

 1. Hej Dana.
  Jeg håber at din eksamen gik godt og at du får en god rejse hjem til Sverige.
  Tak for dansen og din dejlige và¦remåde ved Århus jazzfestival (Mitch Woods Trio)

  Kà¦rlig hilsen Peter.

 2. Hej Peter!
  Tak for din hilsen. Eksamen gik godt, mit hold er meget tilfreds.
  Det var dejligt med musikken på torvet. Tak fordi du kiggede på mig og kom frem til mig. Carpe diem!
  Ha det godt!
  Kà¦rlig hilsen
  Dana

 3. Grattis till examen! Vilken tur att jag inte är med på den kursen – hade fattat noll som man säger nuförtiden.

  Fast jag lyckades faktiskt uppnå 3 poäng i fransk grammatik på 60-poängskursen härförleden.(Sen blev det inte mer utan jag började läsa engelska istället.Men nu har jag glömt allt.

  Någon gång kan du väl skriva och berätta om varför du har blivit så intresserad av just danska språket. Jag är så nyfiken.

  Kram från Ingrid

 4. Hej Musikanta!
  Det à¦r ingen hemlighet varfà¸r jag gillar det danske sprog. Jag blev kà¦r i en dansk man. Och på den và¦gen à¦r det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.