Planer för viktiga småsaker.

När jag sitter och räknar hur mycket eller lite pengar jag har, slår det mig, att jag behöver väl ingen ny tvättmaskin i år heller. Inte heller bygga klart avloppet. Det kostar alldeles för mycket. Men det där upphöjda golvet i gästrummet, med fönstret uppe vid taket, och med utsikt över byn, vore väl fint att bygga nu i sommar? Hm… planer, planer… Jag ringer hantverkaren som lovar komma förbi ikväll. Det vore kul att få till golvet i år. Det har jag velat ha i flera år. Då fick jag ett häftigt ställe att sitta och dricka kvällste på och sånt är ju viktigt, eller hur!
Såna småsaker är viktiga ting. Stora saker är oviktigare. Jag kan inte förändra dem ändå hur mycket jag än skulle vilja. Bäst att göra det jag kan påverka istället då, som att spika och såga och måla. Bara jag har lust, så är det godt nok.
Idag har jag grävt i rabatten på framsidan också och planterat en mörkröd astilbe. Helt oplanerat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.