Morse. Mors, mors.

beskrivning

Idag var jag i Sollefteå och åt lunch på anrika hotell Appelberg. Där har jag inte varit tidigare. Efter en stund kom ett sällskap och satte sig bakom mig. Jag kunde inte låta bli att lyssna. En man berättade om morsealfabetet. Z översätts med Zorn-någonting som jag glömt, lång-kort-kort. A är affär, kort-lång. C var… hm.. minnet är kort, inte bara morsesignaler. Jag kommer ihåg att da betyder lång och di kort.
Det var som att få en aha-upplevelse. Jag har aldrig varken vetat eller förstått hur man lär sig morsealfabetet. Plötsligt förstod jag! Och det var kul!
Nu vill jag lära mig det hela, vad jag nu ska ha det till.. Som hjärngymnastik kanske.
Tack ni fyra som satt där vid bordet, för en bildande och skojig tjuvlyssnande lunch!

Här är en länk till wikipedia om det hela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.