Projekt.

beskrivning

Ny sommar och nya projekt i fritidshuset fyller. Igår badade jag årets första utebad. Det var kallt, men uppfriskande och svalkande. Jag cyklade till badet och jag var varm när jag hoppade i. Och solen sken ända tills dess och det var ca 20 grader varmt i luften. I vattnet vet jag inte.
Det tar några dagar innan jag acklimatiserar mig och vänjer mig vid att vara här utan katt och sällskap. Det känns inte som förr. Och grannen håller på att bygga ett mastodontgarage till lastbil och traktor, ögat måste också vänja sig vid den skymda sikten för horisonten och solnedgångarna. Nå, bygden ska leva och jag får finna mig i det. Inte helt lätt. Jag gillar inte förändringar alltid.
Nå, men mer projekt då, mina projekt?

beskrivning

Hästmyrorna har börjat använda altanen vid ytterdörren som sin. Hur ska jag väl då kunna hindra dem? Jag funderar. Och de har också tagit över garagegolvet och gjort det till sitt. Här måste radikala grepp tas. Jag ska riva upp det löst lagda ”golvet”. Det består av brädor och linoleummattor. Det måste bort. Singel ska in. Det blir nog bäst. Tror inte att myror kan klara det underlaget då. Absolut inget trä i golvhöjd. Möjligtvis bor de i väggarna. Det finns alltid nya problem här. Och för varje år som Anticimex kommer och sprutar, så har de förökat sig till nästa år. Vad är det månne i giftet de sprutar? Myrmat?
”Någon” ska transportera bort det ruttna träet och mattan. Vem? Hm…
Ett köksprojekt är att slipa matbordet. Det är stort och lackat och jag har slitit hela dagen med att få bort lackytan, det tar sin tid. Sen får jag fundera på vad jag gör sen? Ny lack? Vitlasera? Annan färg? Jag tycker ju om färger…
I hallen ska jag måla trappan upp till övervåningen. Färgen köpte jag för flera år sedan. Sen har det inte blivit av. Springor ska tätas. Sedan måla allt med grå golvfärg. Det blir nog bra. Och jag får bo i vardagsrummet några dagar medan färgen torkar.
Sen orkar jag nog inte mer. Semester vill jag ju också ha. Jag får resa bort då, helt klart.

beskrivning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.