Rödmyror! Jag vilar, inte de!

Det rycker hela tiden i målararmen, och jag får säga till mig själv att jag har rätt att vila en dag, även om solen skiner och trots att det kommer regnväder dagarna framöver. Jag har tagit det lugnt och studerat rödmyrorna, som antingen håller på att byta myrstack, eller så delar samhället sig. Jag har hittat båda deras bon och tyvärr kommer de inte att få vara kvar. De bor för nära huset. Det är inte skönt med rödmyror på gräsmattan heller. Jag beundrar deras flit. De flyttar sina ägg och de flesta myrorna går åt samma håll. Det är 15 meter emellan bona. Jag kan gissa att det blir svårt att få bort dem. Jag tar gärna emot tips…
Så har jag skördat svarta vinbär, en liter blev det och har plockat lite hallon, en bottenskyla. Jag önskar min faster var här, hon är en fena på att plocka bär. Inte jag. Jag tappar tålamodet. Fort ska det gå, annars får det vara.
Jag har en jordgubbsplanta från min förra trädgård. Där var två mumsiga bär mogna. Annars ligger jag mest i soffan och vilar armen, sitter framför datorn och väntar på mejl som inte kommer, bloggar, läser Året Runt och käkar glass och godis. Läser lite Harry P. med. Se det är semester för mig! Som vanligt alltså.

Svarta vinbär.

2 svar på ”Rödmyror! Jag vilar, inte de!

  1. Tack för beröm! Kom tillbaka igen och läs när du vill!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.