Jullov.

beskrivning

Igår var det äntligen slut på terminen och ett välförtjänt jullov väntar nu.
Det är alltid lika roligt att få presenter som tack och adjö. Jag vet att många kommer sakna mig på skolan och några från min gamla arbetsplats med. I fantasin kunde jag drömma om att få min svarta gitarr som avskedspresent därifrån, men sånt händer ju inte. Gitarren står i ett hörn av mitt gamla arbetsrum och är ospelad, oanvänd. Hoppas den kommer i någons goda händer i framtiden. Och jag köper mig en egen skolgitarr. Så får det bli. En svart. Det har jag råd med.
Det är svårt att lämna människor jag tycker om och svårt att lämna saker jag tycker om med. Det är därför jag investerar i egna saker som jag tar med mig när jag byter jobb. Så slipper jag börja om från början varje gång med att samla favoritspel och andra saker. Och pussel har jag köpt massor från loppisar. Och leksakerna till lekarbetet står hemma och leks lite när barnbarnen är här. Och mina barns gamla böcker får ta svängar till skolan då och då. Huvudsaken är att sakerna används och kommer till nytta. Precis som jag då!
Jag ska börja på ett nytt jobb i januari. Hoppas det blir bra. Jag kommer fortsätta jobba med elever med svårigheter och diagnoser av olika slag. Och jag kommer jobba deltid. En semesteranställning. När hände det sist? När jag jobbade på Åhléns centrallager för hundra år sedan? Att bara vara kreativ under arbetstid blir en ny erfarenhet. Att vara ledig, säger fri, när jag är hemma likaså. Det har aldrig hänt under min långa skolkarriär. Kanske är det nyttigt att släppa tankarna på jobbet hemma. Koppla av. Göra annat. Håll tummarna för att jag klarar det.
Idag är jag hemma och låter julen vara. Städar och plockar. Tvättar och diskar. Bara vara. Njuter av tiden som är. Städar ut skolväskan. Har en sak kvar att göra. Det får ligga och mogna. Sen är jag fri. Ett helt jullov!

Orden som en kollega lämnade till mig värmer i regndiset:
”Tack för att jag har fått arbeta nära dig den här terminen. Jag har lärt mig så mycket av ditt tålamod, din tydliga struktur och din stora klokskap. Jag kommer verkligen sakna dig Dana, och din närvaro i rummet. Skolan mister en kompetent pedagog. Jag mister en fin kollega. Önskar dig all lycka och styrka inför nya äventyr. KRAM”

Tack detsamma kära vän. Utan dig hade jag inte klarat mitt uppdrag. Vi behöver varandra i skolan. Till stöd och uppmuntran, skratt och gråt. Hoppas vi ses igen!

beskrivning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.