Drömvärldar i passivitet och skapande.

Ja ha, nu blir det att sitta mindre framför tv:n… Serier avslutas och inte lika många nya, som jag vill se, börjar. Försvarsadvokaterna kanske då, för den är dansk. Men lite för svår för mig. Jag sitter bara där och pratar högt med dem: Gör inte så… Gå inte dit… Säg nej! Din tok! Fattar du inte att han ljuger!
Men inte lyssnar de på mig. Hm…
Six feet under är slut. Anna Pihl har inga nya avsnitt inspelade. Nynne tar slut snart. Ugly Betty har sommarlov. Vad mer?
När jag reser på sommarlov till Norrland om två veckor, har jag kanske bara två tv-kanaler. Ingen dansk tv heller. Suck! Jag vill ju höra danska talas! Vem kan åta sig att prata danska med mig i sommar och mejla till mig? En lagom snygg dansk kanske, i bra ålder och med fin röst? Var finns du?
Nå, det finns kanske danska tv-program på svt1 och svt24 i sommar annars.
Jag får hålla på med andra saker istället för att se på tv i sommar. Riva, bygga, måla, slipa kommer ta stor plats. Kanske läsa. Vara ute i min trädgård. Reflektera över min gestaltkurs jag nyss avslutat. Sy något. Sjunga. Hitta något att översätta. Tänk om jag kunde ta med studion till huset? Är det för ambitiöst kanske? Jag vet egentligen bara att jag kan vara mest i flow om jag håller på med något för mig gripande kreativt. Det är nog det viktigaste för mig och det jag helst vill, förlora mig bortom tid och rum. I brist på annat.

2 svar på ”Drömvärldar i passivitet och skapande.

  1. åh, danmark! underbart land:D

    Anna Pihl är verkligen en superfavorit. Hoppas på en säsong 3;)

    Nynne är också en riktig höjdarserie. Har dock bara TV4+ på helgerna så reprisen blir det för min del. Missade den dock igår:/
    Har du sett långfilmen?

  2. Du och jag Louise, du och jag… vi tycker så lika om Danmark verkar det som… Jag såg skådisen som spelar Anna Pihl i långfilmen En kort, en lång. Det var före Anna Pihl. Hon har utvecklats, tyckte jag. Anna Pihl kommer nog spelas in snart igen. Nej, jag har inte sett långfilmen. Finns det en? Jag tror Nynne har två delar kvar före sommaruppehållet. Men inte nästa vecka.
    Jag vill verkligen rekommendera att ha DR1 på kabeltv hemma. Det finns annat att se på dansk tv med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.