Rapport från landet, 2.

Jäklar vad jag har varit aktiv idag då! Dags att vila nu. Kroppen är alldeles sliten och jag har ont här och var.
Först packar jag bilen med skrot som ska slängas. Iväg till tippen. Jag är inte ensam där, många har vårstädning. Sen till en vän och fikar, vi skrattar gott ihop. Handlar. Alla pengar slut. Hem och städar i källaren. Fyller en sopsäck med damm, sand och vedrester. Tömmer ut askan ur plåthinken i en säck med. Funderar. Äter lite. Dricker lite rosévin. Läser veckotidningens horoskåp: ”Fester och intressanta möten. Gör starkt intryck på alla jag möter, Diskutera inte pengar och politik, det leder ingenstans.”
Nå, fester blir det inga vad jag vet. Intressanta möten, visst. Att göra intryck på andra betyder inget för mig. Att diskutera pengar och politik, inget svårt att undvika.
Sjunger inte. Spelar inte. Dansar inte. Diktar inte.
Nu väntar jag på rörmokaren som ska titta på vad som ska göras. Lyssnar på Anne Linnet. Ska kanske sova lite middag sen. Det blir en lagom fredagseftermiddag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.