Rapport från landet!

Jag är i Norrland, i fritidshuset. Har det lugnt omkring mig. Jag gör vad jag vill här. Spelar högt, dansar, lagar mat, dricker rosévin, rensar de första ogräsen i gräsmattan, krattar, dricker te, sover middag, rensar ut i källaren, flyttar på veden som ligger där, eldar i kaminen.
En stor hög med grovsopor ska bort, till tippen. Får se hur många vändor jag orkar köra i morgon. Jag har tömt ett utrymme i källaren, där rörmokaren ska lägga nytt rör i cementgolvet. Det är bara en stor hög på golvet kvar, som ska sopas upp och slängas i en soppåse. Var är påsarna? Jag letar. Måste köpa nya i morgon. Ett innerfönster har rasat ner igen i källaren och gått i kras. Sånt går att fixa, men vad göra med en fuktig källarvägg?
Så till tvn, digital mottagning nu. Jag har fått igång tv1 och barnkanalen med Leffes gamla box. Jag har hittat alla bruksanvisningar till boxen, tvn och videon. Nu gäller det att koppla ihop allt och hoppas att antennen fixar mottagningen. Behöver en till scartkabel med. Jag får inte fram den automatiska kanalsökningen. Ja ja..
Mitt i allt snurrar tankarna stundtals i huvudet med. Det är de oavslutade situationerna/relationerna som spökar och snurrar runt och jag ger dem plats ett tag till att finnas med. De ska avslutas. Jag lovar mig själv det. Bara de goda minnena av kärleken vill jag ha kvar för alltid. Längtan och saknaden är svårast att härbärgera tror jag. Jag hoppas varje dag att han ska höra av sig till mig igen och prata som förr, kunna vara vänner, men så blir det inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.