Bil, pengar och värde.

Min bil är hemma igen, reparerad i fronten. Hyrbilen är återlämnad. Jag tog taxi mellan hyrbilsfirman och verkstaden. Taxin löste logistikproblemet. Och jag ska få räkning på en tredjedel av kilometerkostnaden och 450 kr för att ha haft den fina bilen helförsäkrad. Hoppas han som körde in i min bil betalar det. Plus taxin. Han är förvarnad. Han verkar vara en ärlig man. Det är jag tacksam för, att han tog på sig ansvaret ordentligt. Jag har ställt upp med tiden och besväret. Han får betala pengarna för kostnaderna.
Verkstaden fick hålla stånd mot försäkringsbolaget som ville skrota bilen. Synd att jag nyss hade betalat över 12.000 i reparationer på bromsar och ljuddämpare. Jag hade bara fått 30.000 för bilen. Och förlorat resten. Hade jag däremot blivit påbackad för en dryg månad sedan, då hade jag gladeligen tackat ja till 30.000 kr.
Nu har jag en nyreparerad bil, som jag vill sälja. Taxichauffören erbjöd mig 25.000. Och jag vill ha 40.000. Undrar om det kommer gå. Jag har aldrig varit bra på bilaffärer, så chansen är väl liten för det. Och så igen, jag har en bil som förhoppningsvis rullar snällt ett tag till. Tillbaka till ruta ett med andra ord, där jag var före påkörningen för nio dagar sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.