Vårstädar.

Idag vårstädar jag i mina garderober.
Vad ska slängas?
Vad ska ges bort?
Vad ska sparas? Eller tas med upp till Norrland. Där får kläderna ett nytt liv.
Vad ska användas? Vad KAN användas?

beskrivning

Kan jag använda min 30 år gamla kappa från Gudrun Sjödén? Varför inte? Jag kan till och med knäppa den fortfarande. Märkligt! Det mesta har jag vuxit ur annars. Men sentimentaliteten är stor. Många kläder är fortfarande laddade med minnen och kult. En del kan användas till nästa generation barn. Ett lucialinne för 8-åringar till exempel.
Av alla arton långbyxor går åtta att använda. Ytterligare tre när jag går ner fem-tio kilo…. gör jag det? Inte just nu. Och ytterligare tre hamnar på jeansmuseet. Fyra går till klädinsamling.
Men å, vad jag är duktig som klarar av det här själv. Jag har faktiskt tagit bort flera kläder. Jag, som har så svårt för separationer, har tagit ett litet steg i dag, med att rensa och sortera. En annan dag kanske jag tar ett till kliv mot mer oberoende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.