September.

Det är två timmar kvar av augusti 2011. På hemvägen från jobbet märkte jag att det dominerande gröna massiva i skogen, har inslag av gult i björkarna. Hösten närmar sig med andra ord. Blir det flera varma dagar månntro eller har jag badat i sjön för sista gången i år? Antagligen.
September, september. Vad kommer du med? Vad önskar jag mig av hösten?
1. Att min mammas knäoperation går bra, när den nu blir av.
2. Att min utbildningsmodul i Danmark nästa vecka går bra.
3. Att jag mycket snart kan få en apnéskena som fungerar, så jag slipper vara orolig när jag ska sova.
4. Att kisse ska må bra.
5. Att jag kommer vara frisk och klara jobbet.

Jag är orolig för allt nytt som ska in i skolan och allt som ska göras om. Organisationen är stor och alla har mycket att göra. Där finns en ökande stress som alla är drabbade av.
Samtidigt går min gestaltterapeututbildning in i ett nytt skede och jag med. Behöver gå nya vägar, som jag aldrig förut gått. Jag har ingen guide med mig längre. Behöver andra saker, som jag inte förut varit mogen för. Jag vet hur min karta ser ut nu. Och jag behöver läsa, läsa, läsa. Vart tar tiden vägen egentligen?
Minns i november den ljuva september…. Hoppas det blir så.

Och till sist, en elevs fråga till mig idag:
– Dana, hur gammal är du egentligen?
– Jag är 54 och ska fylla 55.
– Jag trodde du var 61.

Tja… ibland tror jag det med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.