Irrande, svirrande tankar…

Det är kallt, mulet och regnigt. Jag vill kura idag. Har sett på video, en inspelad långfilm, om att följa sitt hjärta i kärlek trots åldersskillnader och inte hålla en fasad utåt som kan passa omgivningen. Den hette Suddenly Naked. Jag lyssnar på Kim Larsen och Gasolin´ och har det rätt bra här inne fast det är lite kallt. Kanske ska jag elda lite sen. Saker finns att göra med. Ta död på myror då och då. Tvätta. Tömma hallen på grejor. Ta ner verktygshyllorna där med, ska måla om väggen bakom. I morse funderade jag på vad jag tycker det bästa i mitt liv är. Jag kom på flera saker: mina barn, blommor, trädgård, natur, allt mitt skapande, musiken, kisse, natten, att dricka te eller varm choklad och äta hårda kaviarmackor och lite annat. Det är kanske sånt som bara är. Månen, stjärnor, himmel och hav. Och det sämsta måste vara rödmyror i huset, äckliga lukter, konflikter jag inte kan hantera och vara ärlig i, för mycket krav, oro för ekonomiska ting och lite annat. Nu räknar jag alltså inte upp sånt stort som krig och fred och naturkatastrofer och sånt. Jag är tacksam för att jag inte är drabbad av krig och svält. Fast på sätt och vis är jag det indirekt, med en mamma som varit barn i krig. Jag vet att allt krig skadar och det går vidare i generationer efter för många. Och så finns inre krig och andlig svält. Jag tar inte upp mer här, det blir för stort för mig att klara ut. Allt är såklart relativt. Min tanke var ju bara från början: det här känns gott! Stanna i det nu, Dana!    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.