Kreativiteten, att dana något, jag i en process.

Grått, grått, grått ute. Och inne? Tja. Jag har väl gråa tankar också. Tankar snurrar och jag är i en bearbetningsfas. Jag är inte här för att vila och koppla av helt. Jag behöver också tid i tystnad, för att både känna efter och integrera. I örat susar tinnitusen, så helt tyst är det inte heller.
Jag tittar på inspelade tv-program, just nu Manhattan murder… någonting, med han, vad han nu heter och Alan Alda. Ett namn kan jag i alla fall minnas!
Jag smaskar på hemlagad chokladpudding med kiwi och vispgrädde. Mums! Nå, inte före frukost, men igår efter middagen. Idag ska jag laga något med köttfärs. Får se vad det blir.
Det är i matlagningen jag känner mig mest kreativ just nu. Jag tar det jag har och känner mig rik att jag har mat att laga till. Inga konstiga maträtter. Vanlig mat helt enkelt. Jag kan laga mat till mig i alla fall. Skönt! Och gott! Jag behöver inte göra så mycket för att bli nöjd med mig själv faktiskt.
Planer för idag? Att gå ut en sväng är alltid bra, för kroppen om inte annat. För andningen. För intryck från naturen. För alla mina sinnen helt enkelt. Bra, det är argument som jag lyssnar på, i perlsk anda. Jag vill gärna vara en mini-Perls, och våga vara precis som jag är. Stå upp för mig själv, i alla lägen. Vara den jag är ämnad att vara, utan att känna skuld för det. Kanske snart då! Nej, nu!
Läsa! Lyssna på musik. Börja skrapa halltrappan? Varför inte? För att det är så jobbigt att dra igång ett projekt. Men tänk så bra det kan bli sen? Planen har funnits där i flera år. Är det vad jag behöver göra? Kanske det. Får se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.