Min dag.

Min söndag. Utan krav. Utan tider att passa. Utan sällskap. En ovanlig dag med andra ord.
Jag ska städa. Gud vet att det behövs. Jag fryser just nu. Fortfarande ingen värme hemma. Har stått ut för jag varit borta mycket. En hel dag hemma är… kall. Jag ska se på tv. Och fundera på hur jag ska komma ner till nästa drömviktsläge, 72.9 kilo. Med glass och chokladsås som godisnjutning är det annat jag drar in på, motion till exempel. Det går jag bara upp i vikt av. Och alkohol, bort med det. Är inne på tredje helvita veckan. Lika lätt som jag följer minsta motståndets lag, följer jag största motståndets lag. Balansen kommer väl sen då. Eller så är jag redan i bättre balans. Viktnedgången tyder på det. Andra tecken finns också. Jag kan hålla ut bättre. Längtan finns där fortfarande. Och sorgen. Och drömmen. Men jag ger inte efter lika lätt längre. Jag blir irriterad mer. Det vill jag tro är ett bra tecken. I alla fall för mig, som inte tycker om att visa att jag är arg, fast jag är det.
Söndag. Min dag. Kall dag. Kattdag. Jag gör vad jag vill. Idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.