november…

Höstrusk, dimma, blåst och regn. Kall morgonluft. Vattenpussar som fryser till på ytan och isen blir som glasbitar när man trampar sönder den. Det låter på ett särskilt sätt då. Sån är min bild av november. Det är skorpionens månad, Antares i skorpionens stjärnbild flyr undan skyttens pil. Sån är jag, ute på jakt. Dana – Diana, jaktens gudinna. ”Minns i november den ljuva september…” Några av mina kära vänner fyller år i november. Jag skulle ha varit född i november har jag förstått. I november slutar jag mitt jobb, lämnar mina fina elever för en osäker framtid, som jag inte vet något om. Den jobbigaste tiden är kvar. Avskedets tid. Sedan renoveringens tid. Jag ska börja jobba med lägenheten igen när jag är ledig och arbetslös. Åka på kursvecka nummer två. Sjunga hos en sångpedagog! Tralla la, vad det blir bra! Kom regn, kom rusk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.