Ja ha…

Så är jag igång med att flytta in och ställa i ordning mina saker för att bo på landet hela sommaren. Myrorna vill göra mig sällskap. Jag vill inte ha dem.
Stora rödmyror bor i marken och i murgrunden. De kom upprörda upp från marken i tusental, när jag klippte gräset i hörnet på huset. Vad krävs det för att få bort dem en gång för alla? Jag måste nog mura igen hela sidan mellan grund och fasad, alla hålrum. Där finns också nu ett humlebo. Nu tog jag klorin och Anticimex pulver mot småkryp och hällde över myrboet i riklig mängd. Tre rödmyror i köket dog av klämskador.
Låssmeden kommer nästa vecka. Likaså Anticimex och tvättmaskinsmannen. Rörmokaren kanske aldrig. Golvläggaren som ska hjälpa till att regla en snedvägg bättre, där gipsskivorna nu bågnar, kommer i juli. Har man pengar går allt all fixa. Nej, jag har inte pengar. Jag bara blundar och kör. Jag kommer väl bli ett fall för Lyxfällan en vacker dag.
Det är bara första semesterdagen. Allt går inte att ordna idag. Fast jag önskar allt var i ordning redan. Nu.
Nu är i alla fall gräset klippt och utemöbler ställda på plats. När kommer sommarvärmen då? Nu? Jag hoppas ständigt. Först på kärlek, sen på vänskap, sen på inköpt hjälp, sen på sol och värme, sen på solstunder mellan regnskurar. Sen på att det kan bli en vacker solnedgång, trots regndagar, osv. Nå, det har i alla fall inte regnat idag. Bra så.

2 svar på ”Ja ha…

  1. Ja, vi får hoppas att allt är fixat innan vi kommer. Jag vill inte ha några myror i köket! 🙂

  2. Nej, det vill ingen! Jag gör mitt bästa för att få bort dem, såg du ju. Klorin, myrgifter och Anticimex. Fullt krig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.