Funderar på visioner.

Är fantasier och visioner samma sak? Jag tror inte det. Tänk om inte det fanns visioner om något? Vad fattig världen då skulle ha blivit. Eller annorlunda i alla fall. Men fantasier kan man väl klara sig utan? Om man inte är författare, för då kan det vara bra att ha en sån förmåga. Eller vara bra på att projicera i alla fall.
Jag har visioner hela tiden. Om hur fin bilen blir när jag tvättar den. Om hur fint det blir när jag har satt rosor i en cirkel i trädgården. Om hur hela huset en dag kommer vara målat i samma färger på utsidan. Om hur avloppet kommer fungera hur bra som helst sen. Om hur fin min diktbok kommer bli. Om alla mina planer. Det är visioner för mig. Det som jag faktiskt kan göra och påverka. Jag ser det framför mig med mitt inre öga.
Utan fria fantasier skulle väl visioner inte finnas. De är nog släkt med varandra. Men vad skiljer dem åt? Hur det går att tillämpa i den s k verkligheten kanske?
Det är inte bra att leva i sina fantasier har jag förstått. Men att ha visioner, det är fint det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.