Äga mindre – bli mindre?

Den här helgen har gått i delningens tecken. Skåp efter skåp har vi gått igenom och delat upp, slängt och sparat till att ge bort. Det blir lättare och lättare att slänga saker och papper ju mer vi håller på. Skönt att inte flytta allt sitt gamla skräp till nya lägenheten. Fast jag måste erkänna att mycket flyttar jag utan att sortera med. Jag tänker bara ”sen” till det.
I morgon ska jag åka till stan och byta den så vackra sidenklänningen som jag köpte på Rabalder i torsdags. Jag provade medium först och den stramade över magen, inte så fint alls. Så provade jag large och den satt ju löst och ledig runt midjan, men expediten avrådde från köp. Nu tog jag den ändå, för jag ville inte avstå från att äga den. Väl hemma bestämde jag mig för att det är dags nu! att gå ner mina överflödskilon – och då kan jag köpa den mindre klänningen i alla fall. Moroten blir att väga mindre och passa i klänningen till midsommar kanske. Tillbaka till viktväktarmatsedeln alltså och äta mer och nyttigt. Och äga färre saker – bli lättare till sinnet absolut! och kring magen kanske med?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.