Den blomstertid nu kommer…

Det är dags nu på fredag att sjunga slutet på läsåret. Jag lever liksom bara från dag till dag och så plötsligt är det tid att ta farväl av barnen och skolåret. Vad overkligt det känns. Varje år är det likadant. Jag väntar och räknar ner dagarna. Och så kommer avslutningsdagen. Väntan är slut. Livet börjar! Tror jag bara. I år är det storflytt på gång i skolan. Allt och alla ska flyttas någonstans. Riktig galenskap är det. Men avslutning blir det som vanligt. Den blomstertid nu kommer blir det som vanligt. Rektorns tal. Diktläsning. Klasser som sjunger. Dana som spelar gitarr till personalens sång till eleverna. Syrener. Björkar. Fina kläder. Högtidsstämning. Gå hem och känna friden och kanske en viss tomhet. Ännu ett år läggs till handlingarna.
Så kommer en veckas jobb efter i skolan utan eleverna. Sen, sen blir det semester! Jaaaa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.