Tung dag.

Idag är en tung dag. Minnen omger mig och tar plats i sinne, kropp och huvud. Det är helt i sin ordning. Det får vara tungt. Jag har frågor att fundera på, till exempel: Hur gammal är jag när jag gråter?
Jag ser mig omkring hemma och ser drivor av damm och en massa småsaker ligga och drälla. Soffan är gammal och trasig och behöver slängas. En gammal bildskärm tar plats. Jag kommer aldrig använda den igen, varken här eller på landet. Gammalt glas, tomma flaskor, tidningar och annat skrot måste slängas. Mattor är dammiga och smutsiga och behöver tvättas.
Både mina inre rum och mina rum i min bostad, är i behov av översyn, genomgång, lagning, utrensning och omsorg. Allt på en gång. Som en spegling finns allt där.
Jag kan inte göra allt precis idag. Men jag har börjat resan inåt. Lika bra jag tar tag i mitt hem med, så att jag har ett gott ställe att vara på, medan jag har det som jag har det.

2 svar på ”Tung dag.

  1. Hur gammal är du när du gråter? – Vad vackert skrivet. Alla åldrar samtidigt kanske?

  2. Hej Camilla. Är du någon jag känner?
    Det var min terapeut som frågade. Jag tror att det finns olika gråt för olika åldrar och olika orsaker. Så är det för mig i alla fall. Och ibland är gråten egentligen ett uttryck för vrede. Å, så krångligt det blev nu. Tack i alla fall för kommentaren. Jag håller med om att frågan är vacker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.