Långfredagen:

Jag vaknade i god tid före gudstjänsten på långfredagen och låg i sängen som vanligt och åt frukost där. Så skönt. Jag skriver och läser och skriver igen. Jag cyklade runt lite i Skagen och det är redan många turister här. Jag är inte van att cykla bara och knät värker. Får ta det lugnt med all motion. Jag fick plattfisk av en fiskarson som är ihop med en flicka som jobbar i kyrkan. Den smakade bra. Vädret klarnade upp på eftermiddagen och jag cyklade till min favoritstrand. Där gick jag i nästan två timmar. Jag pratade vidare med havet, sjöng och var tyst, hittade snäckor och stenar. På kvällen tog jag mig en biltur runt i kring. Jag kommer bort ifrån mitt datorberoende här. Det kostar mycket pengar att sitta uppkopplad i kyrkan.
När prästen i predikan citerade sinnesrobönen: ”Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra”, då grät jag. Så lite behövs det ibland för att jag ska komma ur balans. Eller så är jag redan ur balans. Så var det ju! Och jag skrattar för mig själv med, brunnslocket utanför ingången till kyrkans samlingsal och café har en inskription: DANA STANDARD.
lock

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.