Riget!

Jag är fast i träsket vid Rigshospitalet i Kà¸benhavn. Jag tittar på Riget. Ernst-Hugo Järegård är fantastisk som dr Stig Helmer. Jag har inte sett Riget tidigare. I Århus tittade en del på den, men jag har så dålig uthållning och kan inte sitta så länge i taget och titta. Måste göra det i min egen takt. Bra att den finns att köpa. 120 spänn för både del I och II. På CDON.
Och så går jag omkring och pratar danska med mig själv. Jag kan säga vad och hur jag vill. Ingen hör om jag säger fel. Eller säger fula ord. Ingen missförstår. Ingen blir sur. Det är bra. Ingen svarar mig heller. Det är trist. Å, vad jag vill kunna prata danska! Och gärna med en dansk.
Och så vill jag sova så mycket jag kan. Då går tiden lite snabbare kanske.

2 svar på ”Riget!

  1. Jag ska nog börja på femte delen. Efter att Stig är på Haiti. Hans ilska är så himla bra! Jag vill också skrika så. Och födseln. Och det misslyckade studiebesöket på Riget. Stackars chefen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.